Bra kan bli bättre

Bra kvalitet på naturvetenskapliga utbildningarna är a och o för att framtidens naturvetare ska vara attraktiva på arbetsmarknaden. Det är det kul att de flesta naturvetenskapliga utbildningar som hittills utvärderats fått mycket bra betyg av Högskoleverket (9 mycket hög kvalitet, 30 hög kvalitet och 8 med brister). Det gör helt enkelt mitt jobb att marknadsföra naturvetare ut mot potentiella arbetsgivare bra mycket lättare.

I veckan kom beskedet om utbildningarna i biomedicinsk laboratorievetenskap. Stort grattis till Göteborgs universitet, Högskolan i Jönköping, Linnéuniversitetet, Umeå universitet, Uppsala universitet och Örebro universitet som klarade sig helt utan anmärkning.

Andra naturvetenskapliga utbildningar som utvärderats under året är de geovetenskapliga, humanekologiska, oceanografiska samt data och systemvetenskapliga. För den som är intresserad finns resultatet av alla utvärderingar som hittills gjort i en sökbar databas på webben med motiveringar till bedömningarna.

Författare: Marita Teräs

Marita Teräs är strateg för naturvetenskaplig kompetens och arbetsmarknad. Hon vill att fler ska förstå vilken kompetens och kapacitet naturvetare har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.